Recepty > polévky > fazolačka na kyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g fazolí, 900 ml mléka, 1 kelímek zakysané smetany, 40 g hladké mouky, 5 kuliček nového koření, drcený kmín, 2 bobkový list, sůl, 100 ml smetany, 1 vaječný žloutek, snítka nasekaného kopru, ocet
Recept na přípravu:
Fazole namočíme na 2 hodiny do litru studené vody s kořením, poté je uvaříme do měkka, před koncem vaření osolíme. K fazolím přidáme mouku s mlékem a zakysanou smetanou, smetanu se žloutkem rozkvedláme a provaříme, poté dochutíme solí, koprem a dle chuti přikyselíme octem.
Další recepty:
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Fazolačka z konzervy podávaná s chlebem.
Rajčatová polévka z konzervy s bazalkou a worcesterovou omáčku.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Houbová omáčka se smetanou kterou nakonec dochutíme.
Jemná cibulačka s vejcem.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Francouzská zeleninová polévka s na kostičky nakrájenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem, brambory a česnekem.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Fazolačka s klobásou
Ochutnejte recept fazolačka na kyselo.