Recepty > polévky > fazolačka s kouskem kedlubny
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme potřebovat, jsou vypsány v receptu.
Recept na přípravu:
Večer předem namočíme hrnek fazolí - nejlepší jsou velké, barevné. Nakrájíme 2-3 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, i kousek kedlubny, pórek, můžeme přidat i růžičkovou kapustu. Osmahneme na lžíci tuku, zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kostku bujónu, ještě přidáme nakrájenou cibuli, namočené fazole a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme světlou jíšku ze dvou lžic tuku a hladké mouky, na závěr do jíšky vmícháme sladkou mletou papriku. Jíškou polévku zahustíme, povaříme, nakonec podle chuti dosolíme a ozdobíme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Eintopf z luštěnin a zeleniny.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Vegetariánský boršč necháme přejít varem a podáváme.
Pikantní česnečka s nadrobno posekanou petrželkou.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Fazolačka na kyselo
Fazolačka s kouskem kedlubny přináší na české talíře svoji chuť.