Recepty > polévky > fazolačka s kysaným zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
120g bílých fazolí, 40g sádla, 1 cibule, 40g hladké mouky, 1dl mléka, 300g kysaného zelí, mletá paprika, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Fazole propláchněte, namočte do půl litru studené vody a po 3 hodinách je uvařte doměkka. Překrájené kysané zelí zalijte 4dl vody a uvařte také doměkka. Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, zasypte moukou, osmažte, poprašte mletou paprikou, po zpěnění zalijte zbývající vodou, rozšlehejte a povařte asi 20 minut. Přidejte měkké fazole i s vývarem, vařené zelí i s vývarem, mléko, pepř, sůl, vodou doplňte na objem 1,3 litru a ještě chvilku povařte.
Další recepty:
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Čočková polévka s uzeninou recept pro přípravu
Fazolačka s kysaným zelím má své kouzlo.