Recepty > polévky > fazolačka s ořechy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek fazolí, 3 hrnky vody, 1 pórek, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů, sůl, zelená petrželka, 1 čerstvá paprika, jíška
Recept na přípravu:
Fazole přebereme, omyjeme, zalijeme hrnkem vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den doplníme vodou a fazole uvaříme do měkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí vývaru z fazolí, zahustíme jíškou, přisypeme nasekané ořechy, sůl, drobně nakrájenou papriku, na tenká kolečka nakrájený pórek, zalijeme vývarem z fazolí, rozmícháme a dáme ještě krátce povařit. Před podáváním zdobíme sekanou petrželkou nebo libečkem.
Další recepty:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami dochutíme ji solí.
Tvarohová pomazánka s ořechy získá svoji chuť přidáním nastrouhané čokolády.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Drůbeží vývar
Ochutnejte recept fazolačka s ořechy.