Recepty > polévky > fazolačka s pikantní klobáskou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny pro tento recept jsou vypsány dole.
Recept na přípravu:
Večer den předem namočíme do studené vody 150 g fazolí a druhý den je dáme vařit. Mezitím si rozškvaříme asi 5 dkg nakrájené slaniny, na ni dáme nakrájenou cibulku, zaprášíme trochou hladké mouky, osmažíme, pak přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vodou, rozmícháme, přelijeme do fazolí a společně dovaříme. V závěru podle chuti přisolíme a přidáme nakrájenou ostřejší klobásku.
Další recepty:
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolová čorba podáváme ji ozdobenou snítkou kopru.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Fazolačka z konzervy
Fazolačka s pikantní klobáskou přináší na talíře vytříbenou chuť.