Recepty > polévky > fazolačka s uzeným
Suroviny potřebné pro přípravu:
fazole, sůl, 3 bobkové listy, nové koření, celý pepř, smetanu 12%, hladká mouka, 2 menší uzené kosti
Recept na přípravu:
Na 2 hodiny si namočíme fazole, poté scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, 5 kuliček celého pepře, sůl a uzené kosti. Vaříme asi 3 hodiny. Kosti vybereme, obereme maso, které dáme zpátky do polévky. Nakonec zahustíme hladkou moukou, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně. Povaříme cca 5 minut. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Bramborová česnečka s česnekem.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Fazolačka na kyselo
Fazolačka s uzeným přináší na české talíře svoji chuť.