Recepty > polévky > fazolačka s uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g fazolí, 200 g uzeného masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 150 g brambor, mletý černý pepř, 1 stroužek česneku, olej, 1 lžíce hladké mouky, pažitka
Recept na přípravu:
Předem namočené fazole slijeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme omyté uzené maso, oloupanou cibuli a vaříme do poloměkka. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, okořeníme mletým černým pepřem a 15 minut vaříme. Přidáme nakrájené brambory, nakrájený česnek a uvaříme doměkka. Na troše oleje opražíme hladkou mouku, zalijeme vodou, promícháme, přilijeme do polévky a krátce povaříme. Hotovou fazolačku s uzeným masem podle chuti osolíme a posypeme nakrájenou pažitkou.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Houbová polévka na kyselo podle chuti dochutíme maggi.
Francouzská zeleninová polévka s na kostičky nakrájenými brambory.
Smetanová fazolačka s citronovou šťávu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Frankfurtská polévka do níž přidáme nakrájený párek.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Frankfurtská polévka s párkem nakrájeným na kolečka.
Vepřový vývar s kroupami do kterého přidáme předvařené kroupy.
Jemná cibulačka s vejcem.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept fazolačka s uzeným masem.