Recepty > polévky > fazolačka se slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
120g bílých fazolí, 40g sádla, 40g hladké mouky, 200g kostí, kousek mrkve, celeru, petržele a kapusty, 1 cibule, česnek, pepř, mletá paprika, masox, 20g slaniny, ocet, sůl
Recept na přípravu:
Kosti opláchněte vlažnou vodou, očistěte, přidejte mrkev, celer, petržel, kapustu a kousek cibule, zalijte 1 litrem studené vody a vařte 2 hodiny. Přebrané propláchnuté fazole zalijte 1 litrem studené vody, po 3 hodinách je uvařte téměř doměkka. Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěňte na rozehřátém sádle, vmíchejte mouku, usmažte světlou jíšku a přidejte ji k fazolím současně s proceděným vývarem z kostí. Polévku promíchejte a vařte asi 20 minut. Pak ji doplňte vodou na objem 1,3 litru, osolte, okyselte, dochuťte masoxem a rozškvařenými kostičkami slaniny a podávejte.
Další recepty:
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka s uzeným masem
Fazolačka se slaninou má své kouzlo.