Recepty

Recepty > polévky > fazolačka se šunkovými nočky

Fazolačka se šunkovými nočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g bílých nebo barevných fazolí, 2 litry vody, 5 stroužků česneku, majoránka, 1 lžíce kečupu, 1 cibule, 2 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku, kostka hovězího bujónu, 2 vejce, 100 g krájené šunky, 1 dl mléka, strouhanka podle potřeby

Recept na přípravu:

Fazole přebereme, omyjeme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka s majoránkou, rozetřeným česnekem a lžící kečupu. Rozmixujeme a přecedíme do hrnce na připravenou jíšku, kterou jsme zhotovili z másla, cibule a hladké mouky. Mícháme metličkou, přidáme kostku bujónu a zaváříme 2-3 minuty nočky. Podle potřeby dochutíme.

Nočky: ušleháme 2 vejce, přidáme drobně nasekanou šunku namočenou v 1 dl mléka a zahustíme podle potřeby strouhankou.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka recept na vaření.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Fazolačka se šunkovými nočky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.