Recepty

Recepty > polévky > fazolačka se zeleninou a fazolkami

Fazolačka se zeleninou a fazolkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g fazolí (bílých nebo barevných), 2 litry vody, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře celého, 4 bobkové listy, 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, 1 pórek, 2-3 brambory, 2 lžíce másla nebo sádla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku, 1 pár klobásek, sůl, majoránka, bazalka, mletý černý pepř, špetka harmonie chuti

Recept na přípravu:

Fazole přebereme, omyjeme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je vaříme s novým kořením, celým černým pepřem a bobkovým listem (nejlépe v tlakovém hrnci). Do poloměkkých fazolí vložíme nadrobno nakrájenou zeleninu a ještě chvíli vaříme. Pak zahustíme máslovou nebo sádlovou jíškou, přidáme nakrájenou klobásu, sůl a podle chuti dokořeníme majoránkou, bazalkou, mletým černým pepřem a špetkou ochucovadla.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka recept na vaření.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Fazolačka se zeleninou a fazolkami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.