Recepty > polévky > fazolačka z bílých fazolí s klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
120g bílých fazolí, 40g sádla, 50g hladké mouky, 1 klobása, 1 malá cibule, mletá paprika, mletý pepř, ocet, sůl, 2,2 litru vody
Recept na přípravu:
Fazole propláchněte, namočte do 3/4 litru vody, po 3 hodinách vodu vyměňte a fazole uvařte doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém sádle, zasypte moukou a připravte světlou jíšku. Sejměte ji z plotny, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění zalijte zbývající vodou, rozšlehejte a povařte. Přidejte měkké fazole i s vývarem, klobásu pokrájenou na kolečka a ještě chvilku povařte. Polévku osolte, okyselte, opepřete a nechejte přejít varem.
Další recepty:
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Slepičí kaldoun s nočky.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Čočková polévka s uzeninou recept pro přípravu
Fazolačka z bílých fazolí s klobásou má své kouzlo.