Recepty

Recepty > polévky > fazolačka z čerstvě vyloupaných fazolí

Fazolačka z čerstvě vyloupaných fazolí recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g velkých různobarevných čerstvě vyloupaných fazolí, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1 velký brambor, 1 kostka zeleninového bujonu, máslo, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, nové koření, bobkový list

Recept na přípravu:

Fazole propláchneme a v hrnci rozpustíme asi 150 g másla. Najemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel. K orestované kořenové zelenině přidáme v 2 bobkové listy a 6 kuliček nového koření. Brambor oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, zalijeme horkou vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového bujónu a přidáme propláchnuté fazole. Vaříme do změknutí fazolí, což u čerstvých netrvá tak dlouho jako u sušených. Po změknutí fazolí dochutíme solí, mletým pepřem a hrstí majoránky. Pokud je třeba zahustit, můžeme přidat trochu instantní světlé jíšky.

Další recepty:
Houbová polévka na kyselo z podmáslí.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Vývar z morkových kostí se zeleninou.
Kyselá houbová omáčka které dodá jemnost kousek másla.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci chutná s houskovým knedlíkem.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Polévka z vepřového mletého masa

Recepty
Motto

Ochutnejte recept fazolačka z čerstvě vyloupaných fazolí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.