Recepty

Recepty > polévky > fazolačka z červených fazolí

Fazolačka z červených fazolí recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g červených fazolí, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce sádla (oleje), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, 1 vrchovatá lžíce mouky, mletý pepř, majoránka, sůl, 2 lžíce octa, 250 ml smetany na vaření, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Fazole namočíme přes noc do vody. Ráno vyměníme vodu, přidáme bobkové listy, nové koření a pod pokličkou vaříme do změknutí. Na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme si cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Mrkev, petržel a brambor nakrájíme na kousky. Když jsou fazole téměř měkké, přidáme k nim jíšku, pokrájenou zeleninu, mletý pepř, majoránku a vaříme do úplného změknutí fazolí. Osolíme, okyselíme octem, přilijeme smetanu, promícháme, necháme přejít varem a z polévky odstraníme bobkové listy a kuličky koření. Při podávání posypeme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Bílá polévka s vajíčkem a na kostičky nakrájenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem, brambory a česnekem.
Kuřecí guláš s fazolemi necháme přejít varem.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Fazolačka z konzervy podávaná s chlebem.
Rajčatová polévka z konzervy s bazalkou a worcesterovou omáčku.
Španělská česnečka ke které při podávání přidáme osmažené kostičky bagety.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Fazolačka po uhersku

Recepty
Motto

Ochutnejte recept fazolačka z červených fazolí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.