Recepty > polévky > fazolačka z červených fazolí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g červených fazolí, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce sádla (oleje), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, 1 vrchovatá lžíce mouky, mletý pepř, majoránka, sůl, 2 lžíce octa, 250 ml smetany na vaření, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Fazole namočíme přes noc do vody. Ráno vyměníme vodu, přidáme bobkové listy, nové koření a pod pokličkou vaříme do změknutí. Na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme si cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Mrkev, petržel a brambor nakrájíme na kousky. Když jsou fazole téměř měkké, přidáme k nim jíšku, pokrájenou zeleninu, mletý pepř, majoránku a vaříme do úplného změknutí fazolí. Osolíme, okyselíme octem, přilijeme smetanu, promícháme, necháme přejít varem a z polévky odstraníme bobkové listy a kuličky koření. Při podávání posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Bílá polévka s vajíčkem a na kostičky nakrájenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem, brambory a česnekem.
Kuřecí guláš s fazolemi necháme přejít varem.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Fazolačka z konzervy podávaná s chlebem.
Rajčatová polévka z konzervy s bazalkou a worcesterovou omáčku.
Španělská česnečka ke které při podávání přidáme osmažené kostičky bagety.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Fazolačka po uhersku
Ochutnejte recept fazolačka z červených fazolí.