Recepty > polévky > fazolačka z naložených fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 konzerva fazolí v rajčatovém nálevu, majoránka, stroužek česneku, 1/2 cibule, kousek špeku, 1/2 kostky natur bujónu, pepř, pálivá paprika
Recept na přípravu:
Špek i oloupanou cibulku nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme špek (pokud možno pomalu, aby se vytavilo co nejvíce a zároveň aby se nepřipálil). Poté osmahneme dozlatova cibulku, odstavíme, vmícháme trochu pálivé papriky a hned vyklopíme celou konzervu fazolí a zalijeme přibližně stejným množstvím vody. Přidáme bujón, utřený česnek, majoránku a vrátíme na sporák. Necháme chvíli povařit tak, aby se dokonale rozpustila kostka, ale zároveň aby naložené fazole už dál neměkly. Nakonec fazolačku dochutíme pepřem (sůl je již v bujónu) a podáváme.
Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Polévka z červené řepy
Fazolačka z naložených fazolí má své kouzlo.