Recepty > polévky > fazolková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
350g fazolek, 1 malá mrkev, 20g másla, 20g hladké mouky, 1/2 litru mléka, 3/4 litru vývaru z masoxu nebo kostí, mletý pepř, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Očištěné fazolky pokrájejte na malé kousky, mrkev na nudličky, vsypte do vařícího vývaru, osolte a uvařte téměř doměkka. Změklé máslo rozetřete s moukou, vmíchejte do polévky, doplňte mlékem a povařte. Polévku dochuťte pepřem, posypte rozsekanou petrželkou a podávejte.
Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Sladkokyselá polévka fazolková
Fazolková polévka má své chuťové kouzlo.