Recepty > polévky > fazolková polévka s rajčatovým protlakem
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g fazolek, 80g rajčatového protlaku, 30g másla, 30g hladké mouky, masox, pepř, cukr, několik kapek octa, sůl, 1,2 litru vody, pažitka
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji trochou vody, rozšlehejte, vmíchejte rajčatový protlak, sůl a povařte čtvrt hodiny. Očištěné fazolky pokrájejte na kousky, zalijte vařící vodou, osolte a uvařte téměř doměkka. Potom je přidejte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku přisolte, okořeňte pepřem a masoxem, podle chuti okyselte a oslaďte a při podávání posypte pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Sladkokyselá polévka fazolková
Fazolková polévka s rajčatovým protlakem má své chuťové kouzlo.