Recepty > polévky > fazolková polévka s rajčaty
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g fazolek, 200g rajčat, 1 cibule, 1dl kysané smetany, 20g másla, 20g hladké mouky, 1 litr vody, masox, pažitka, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Očištěné fazolky pokrájejte na kousky, cibuli na kolečka, rajčata na plátky, vložte do vařící osolené vody a vařte, až fazolky téměř změknou. Vmíchejte změklé máslo rozetřené s moukou, masox a vařte dále. Až budou fazolky měkké, polévku přisolte, opepřete, vmíchejte rozšlehanou smetanu, hned sejměte z plotýnky, posypte pokrájenou pažitkou a podávejte.
Další recepty:
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Sladkokyselá polévka fazolková
Fazolková polévka s rajčaty má své chuťové kouzlo.