Recepty > polévky > fazolová česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 stroužků česneku, 5 brambor, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 1 litr zeleninového vývaru, 1 klobása, sůl, pepř, majoránka, jarní cibulka
Recept na přípravu:
Do vařícího vývaru vložíme kostky brambor a česnek nakrájený na jemné plátky. Fazole dobře propláchneme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do polévky fazole, případně klobásu, majoránku a krátce povaříme. Dochutíme a zdobíme natí jarní cibulky.
Další recepty:
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Bramborová česnečka s česnekem.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Fazolová omáčka
Fazolová česnečka přináší na české talíře svoji chuť.