Recepty > omáčky > fazolová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg fazolí, 1 cibule, olej, mouka, vývar, sůl, 100 ml mléka nebo smetany, kopr, trocha octa nebo citronové šťávy
Jak připravit tento recept:
Fazole nakrájíme na šikmé kousky. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a poté zalijeme vodou nebo vývarem, vložíme fazole, osolíme a dusíme do měkka. Poté zalijeme mlékem nebo smetanou. Nakonec přidáme kopr a trochu octa nebo citronové šťávy.
Fazolovou omáčku podáváme s těstovinami nebo bramborem jako přílohou.
Další recepty:
králík v zelné omáčce, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, kuřecí karbanátky, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, bílá polévka s vajíčkem, kuře pečené na zelí, kuře na zázvoru se sýrovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, zelná omáčka, gnocchi, zavařená rajčatová omáčka, zapečené houby s hermelínem, rajská omáčka, rychlá fazolová polévka
Dobrou chuť vám přeje fazolová omáčka.