Recepty > polévky > fazolová polévka s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g malých bílých fazolí, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce mouky, 2 nohy ostravské klobásy, 1 cibule, červená paprika, majoránka, sůl
Recept na přípravu:
Fazole si den předem namočíme do vody. Druhý den je uvaříme do měkka a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou a paprikou a s takto připravenou jíškou zahustíme polévku. Současně přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a polévku necháme přejít varem. Do vroucí fazolové polévky vmícháme smetanu a přidáme majoránku.
Další recepty:
Fazolová omáčka do které přidáme kopr.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Fazolová polévka z bílých fazolí s umíchanými vajíčky.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept fazolová polévka s klobásou.