Recepty > polévky > fazolová polévka s uzeným
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,5 kg uzených žeber, 0,5 kg nejlépe červených fazolí, 1 mrkev, 1 kolečko celeru, 1 petržel, 2 střední cibule, bobkový list, celý černý pepř, mletý černý pepř, nové koření, sůl, hladká mouka, olej, ocet, případně masox
Recept na přípravu:
Ve vodě, do které jsme přidali všechno koření s vyjímkou mletého pepře, sůl, mrkev, celer, 1 cibuli a petržel, uvaříme do měkka uzená žebra. Uvařená žebra vyjmene, obereme a maso odložíme stranou. Do scezeného vývaru namočíme fazole a necháme nejlíp přes noc nabobtnat. Druhý den uvaříme do měkka. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a uděláme zlatou jíšku. Jíšku přidáme k uvařeným fazolím, případným přidáním vody upravíme optimální krémovou konzistenci, dochutíme pepřem, solí, octem případně masoxem. Na závěr přidáme obrané maso, prohřejem a můžeme podávat s chlebem.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolová polévka z bílých fazolí z poloviny si připravíme pyré.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Fazolová omáčka
Fazolová polévka s uzeným přináší na české talíře svoji chuť.