Recepty > polévky > fazolová polévka se zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 syrové brambory, 1/2 sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí, plechovka červených fazolí, 1-2 nožičky valašské klobásy, sůl, kmín, 1 masox, můžeme přidat hrst jemně nakrájené hlívy ústřičné, Podravka nebo jiné sypké koření dle chuti, smetana nebo šlehačka, sladká chilli omáčka (tabasco)
Recept na přípravu:
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, ve studené osolené vodě dáme vařit. Přidáme kmín, masox a špetku soli a můžeme přidat i hlívu. Po asi 10 minutách přidáme pokrájené kysané (kdo nemá rád moc kyselé, může dát sterilované) zelí, po dalších cca 10 minutách na půlkolečka nakrájenou klobásu. Když jsou brambory měkké, přidáme propláchnuté sterilované fazole, prohřejeme a dochutíme. Na talíři porce polévky ozdobíme lžíci smetany a dle chuti 1-2 lžičkami sladké chilli omáčky (Nebo pár kapek tabasca).
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Fazolová polévka s uzeným kterou můžeme podávat s chlebem.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Fazolová polévka z bílých fazolí z poloviny si připravíme pyré.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Fazolová omáčka
Fazolová polévka se zelím přináší na české talíře svoji chuť.