Recepty > polévky > fazolová polévka z lusků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g fazolových lusků, 500 g brambor, 250g cibule, 1-3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek šlehačky, 2 lžíce mleté papriky, 50 ml oleje, sůl, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Fazolové lusky nakrájíme na kousky 2-3 cm dlouhé, vložíme je do osolené vody, kterou přivedeme k varu a vaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory. Mouku rozmícháme v troše vody a když jsou fazolky i brambory měkké, přilijeme a 5 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme, přidáme mletou papriku, vmícháme do polévky a necháme přejít varem. Nakonec přilijeme šlehačku a už bez vaření promícháme. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.
Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, zapečená plněná rajčata, jitrnicová polévka, vepřová roláda, žampionový krém, kuřecí vývar s drobením, smetanové tagliatelle (Tagliatelle alla crema), zeleninová polévka, kuřecí prsíčka s cuketou na kari, koprová kulajda, zeleninová pánev na řecký způsob, kuřecí polévka, rychlá fazolová polévka, drůbeží vývar s rýží
Ochutnejte recept fazolová polévka z lusků.