Recepty > polévky > fazolová polévka z tmavých fazolí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g černých fazolí, sůl, 2 bobkové listy, 1 petržel, 1 mrkev, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 brambor, 3 lžíce oleje, 500 ml kuřecího vývaru, špetka římského kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 čtvrtina menšího celeru
Recept na přípravu:
Fazole necháme přes noc namočené. Druhý den k fazolím přidejte sůl, bobkový list a dáme vařit. Vaříme přibližně hodinu. Z uvařených fazolí odstraníme bobkový list. Očištěnou kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a oloupaný brambor nakrájíme a 5 minut restujeme na rozehřátém oleji. K zelenině přidáme uvařené fazole i s vodou, ve které se vařily. Přidáme kuřecí vývar, špetku římského kmínu, lžičku mleté červené papriky a 15 minut vaříme. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Fazolová omáčka do které přidáme kopr.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Fazolová polévka z bílých fazolí s umíchanými vajíčky.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept fazolová polévka z tmavých fazolí.