Recepty > vánoční cukroví > fazolová roláda
Potřebné suroviny:
500 g cukrových fazolí, 200 g moučkového cukru, 100 g vlašských ořechů, 200 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce kakaa
Poleva: 30 g másla, 30 g čokolády
Postup přípravy:
Fazole uvařte doměkka, prolisujte nebo umelte, přidejte mleté ořechy, cukr, máslo a vanilkový cukr. Dobře zpracujte a těsto rozdělte na polovinu. Jednu polovinu rozetřete na vlhký ubrousek a do druhé poloviny nejprve vmíchejte kakao a 1 lžíci javorového sirupu a pak rozetřete na první těsto. Sviňte do rolády a polijte čokoládovou polevou.
Další recepty:
Datle s mandlemi posypeme solí.
Jablečné řezy s polevou pečeme v troubě.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Kokosky od babičky připravujeme předem.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Slané tyčinky z listového těsta posypeme sýrem.
Datle s marcipánem vánoční cukroví.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Ořechové tyčinky
Tuto pochoutku přináší recept fazolová roláda.