Recepty

Recepty > zeleninové > fazolový hrnec se zeleninou

Fazolový hrnec se zeleninou

Potřebné suroviny:

2-3 šálky uvařených fazolí, šálek mrkve, 2 rajčata, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sekané celerové natě, 2 lžíce krájené chlebové kůrky, šálek vody, 1 malá cuketa, šálek cibule, 2 listy kapusty, 2 lžíce másla, špetka chilli, sůl, 4 stroužky česneku, lžíce sójové omáčky

Postup přípravy:

Na oleji osmahneme na plátky krájený česnek a plátky mrkve s malými kostkami neloupané cukety. Osolíme, přidáme chilli, cibuli, rajčata a jemně krájenou kapustu. Dusíme přikryté na mírném ohni 5 minut, přidáme fazole, vodu, sójovou omáčku a chlebovou kůrku a vaříme ještě 15 minut. Vypneme, vmícháme máslo a necháme 5 minut stát. Podáváme v rendlíku sypané celerovou natí s celozrnným pečivem nebo s vařenými brambory ve slupce.

Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Fazolový hrnec se zeleninou pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.