Recepty > polévky > fazolový krém se slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml rajské šťávy, 200 g fazolí, 2 cibule, 50 g nakrájené slaniny, 4 tenké plátků slaniny, 3 lístky šalvěje, 1 malá feferonka, 1 snítka rozmarýnu, 1/4 lžičky mletého kmínu, česnek, zelená petrželka, mletý pepř, voda, sůl
Recept na přípravu:
Fazole den předem zalijeme dostatečným množství vody a necháme nabobtnat (vodu několikrát vyměníme), poté fazole uvaříme hodně doměkka s 1 oloupanou cibulí. Vodu z fazolí slijeme tak, aby zůstaly jen těsně ponořené a rozmixujeme je ponorným mixérem. V hrnci opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, nadrobno nakrájenou druhou cibuli, přidáme oloupaný nasekaný česnek, mletý kmín, na jemno nasekaný rozmarýn, šalvěj a feferonku, krátce zpěníme a přidáme rozmixované fazole. Vše zalijeme rajskou šťávou, promícháme a chvilku zvolna povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Jednotlivé porce fazolového krému podáváme s opečeným plátkem slaniny.
Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Hovězí vývar se zeleninou do nějž vrátíme hovězí maso.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Rajská polévka s těstovinami a lžičkou cukru.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Cuketová polévka se smetanou kterou posypeme osmaženou houskou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Rajčatová polévka s noky které zavaříme.
Fazolový krém
Fazolový krém se slaninou přináší na talíře svoji chuť.