Recepty > vánoční cukroví > fíkovo-citronové suky
Potřebné suroviny:
1 balíček fíků, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry, mleté mandle, krystalový cukr na obalení
Postup přípravy:
Fíky umelte v mlýnku na maso, přidejte citronovou šťávu, kůru a vzniklou směs zahustěte mletými mandlemi. Z hmoty tvořte malé suky nebo kuličky. Každý kousek obalte podle chuti v krystalovém cukru a mletých mandlích.
Další recepty:
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Fíkové pusinky upečeme v troubě.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Kokosky od babičky připravujeme předem.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Datle s marcipánem vánoční cukroví.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Datle s mandlemi posypeme solí.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Fíkové řezy nakrájejte na řezy.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Fíkové vánoční cukroví
Tuto pochoutku přináší recept fíkovo-citronové suky.