Recepty > omáčky > flanderská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina telecího nebo vepřového mozečku, polovina šálku oleje, 1 lžička hořčice, sůl, pepř, ocet, paprika ostrá
Jak připravit tento recept:
Telecí nebo vepřový mozeček odblaníme, krátce povaříme, necháme okapat, rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně rozředíme olejem. Poté přidáme trochu octa a nakonec můžeme poprášit paprikou.
Další recepty:
Domácí tatarka s trochou pepře.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Čínská krabí polévka kterou na mírném plameni vaříme 10 minut.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Jogurtové těsto na pizzu kterou vložíme znovu zapéct do trouby.
Kuřecí pizza se smetanou, na kterou rozprostřeme šunku.
Majonéza z mléka, octa a oleje.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Chilli con carne prohřejeme a podáváme.
Koprová omáčka se smetanou.
Sladká chilli omáčka při vaření zhoustne.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Krabí polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje flanderská omáčka a recept na přípravu.