Recepty

Recepty > polévky > florentská fazolačka

Florentská fazolačka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 lžíce oleje, 200 g zelených fazolových lusků, 100 g červeného zelí, 60 g cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 pórek, 1 stonek celeru, 1 stroužek česneku, 1 litr masového vývaru, tymián, majoránka, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

V hrnci zahřejeme olej, přidáme očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu s kořením a podusíme. Pak přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru, směs osolíme, opepříme, piřlijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká. Florentskou fazolačku podáváme s osmaženou žemlí.

Další recepty:
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami dochutíme ji solí.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Drůbeží vývar

Recepty
Motto

Ochutnejte recept florentská fazolačka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.