Recepty > polévky > florentská fazolačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce oleje, 200 g zelených fazolových lusků, 100 g červeného zelí, 60 g cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 pórek, 1 stonek celeru, 1 stroužek česneku, 1 litr masového vývaru, tymián, majoránka, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
V hrnci zahřejeme olej, přidáme očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu s kořením a podusíme. Pak přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru, směs osolíme, opepříme, piřlijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká. Florentskou fazolačku podáváme s osmaženou žemlí.
Další recepty:
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami dochutíme ji solí.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Drůbeží vývar
Ochutnejte recept florentská fazolačka.