Recepty > polévky > francouzská bouillabaisse
Suroviny potřebné pro přípravu:
400-500g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř), 1/2 malého humra, 60g krabího masa (můžete použít 500 až 600g drobných rybek - bělic, okounů, línů, kousek kapra, rybího filé apod.), kousek cibule, sklenka bílého vína, 2 lžíce oleje, 1 rajče, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř, špetka šafránu (můžete jej vynechat), sůl, 1,2 litru vody, 4 malé plátky bílé veky
Recept na přípravu:
Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájejte na kousky. Do hrnce vložte drobně pokrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijte je vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vařte čtvrt hodiny. Plátky bílé veky pokrájejte na nudličky, opečte je nasucho na pánvičce, rozdělte na talíře, na ně položte obrané, vykostěné a pokrájené rybí (humří a krabí) maso a zalijte proceděnou vařící polévkou. Podávejte ještě teplé.
Další recepty:
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Pikantní česnečka s chlebem.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Bouillabaisse francouzská rybí polévka recept
Francouzská bouillabaisse má své kouzlo.