Recepty

Recepty > polévky > francouzská česnečka

Francouzská česnečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 stroužků česneku, 30 g husího nebo kachního sádla, 1 litr vody, 2 vejce, sůl, pepř, osmažená žemle

Recept na přípravu:

Prolisovaný česnek osmahneme na rozehřátém sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, vhazujeme ho po lžičkách do mírně vroucí polévky a necháme zpevnit. Polévku odstavíme, osolíme, opepříme a zalijeme žloutky rozmíchanými v trošce zchladlé polévky. Necháme prohřát, ale nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Hotovou česnečku s bílkovými noky lijeme do talířů na osmaženou žemli.

Další recepty:
Rychlá vaječná polévka dochucená podravkou.
Francouzská bramboračka z brambor.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Pohanková polévka se zeleninou s natí.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s kostičkami brambor.
Mléčná rýže s omáčkou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Polévka z mletého hovězího masa

Recepty
Motto

Francouzská česnečka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.