Recepty > polévky > francouzská cibulačka se strouhaným sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g cibule nakrájené na drobno, 1 litr hovězího vývaru, 50 g strouhaného sýra (ideální je gruyer), 1/2 bagety na krájené na plátky, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžičky cukru, 50 g másla, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Ve větším hrnci rozpustíme máslo. Přidáme cibuli a cukr a na malém plameni za občasného míchání dusíme přibližně dvacet minut do zlatohněda. Přisypeme mouku, rozmícháme a pět minut spolu podusíme. Přilijeme hovězí vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Povaříme další čtvrt hodinu. Bagety opečeme po obou stranách, vložíme po krajíčku do misky, zasypeme sýrem a zalijeme cibulovou polévkou.
Další recepty:
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Soljanka z ryby se zelím.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Halászlé maďarská rybí polévka
Francouzská cibulačka se strouhaným sýrem má své kouzlo.