Recepty

Recepty > polévky > francouzská cibulačka se strouhaným sýrem

Francouzská cibulačka se strouhaným sýrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g cibule nakrájené na drobno, 1 litr hovězího vývaru, 50 g strouhaného sýra (ideální je gruyer), 1/2 bagety na krájené na plátky, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžičky cukru, 50 g másla, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Ve větším hrnci rozpustíme máslo. Přidáme cibuli a cukr a na malém plameni za občasného míchání dusíme přibližně dvacet minut do zlatohněda. Přisypeme mouku, rozmícháme a pět minut spolu podusíme. Přilijeme hovězí vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Povaříme další čtvrt hodinu. Bagety opečeme po obou stranách, vložíme po krajíčku do misky, zasypeme sýrem a zalijeme cibulovou polévkou.

Další recepty:
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Soljanka z ryby se zelím.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Halászlé maďarská rybí polévka

Recepty
Motto

Francouzská cibulačka se strouhaným sýrem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.