Recepty > polévky > francouzská cibulačka z červené cibule
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 velkých červených cibulí, 100 g másla, 1 lžička pepře, 1,5 litru vývaru, 2 krajíce chleba bez kůrky, 150 ml suchého bílého vína, 50 g tvrdého nastrouhaného sýra
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. 75 g másla rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, kterou osmahneme do sklovita. Přidáme pepř, vývar, uvedeme do varu a 10 minut vaříme. Mezitím rozehřejeme zbytek másla na pánvi, chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme jej dozlatova. Osmažený chléb můžeme osušit od přebytečného tuku ubrouskem. Do polévky vmícháme bílé víno, dochutíme a zahřejeme. Polévku podáváme na talířích posypanou osmaženým chlebem a strouhaným sýrem.
Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Vločková polévka s mrkví ke které přidáme bílý jogurt.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Cibulačka se smetanou a pažitkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou chutnají.
Omáčka z cibule
Ochutnejte recept francouzská cibulačka z červené cibule.