Recepty

Recepty > omáčky > francouzská majonéza

Francouzská majonéza recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 vaječné žloutky, sůl, 3/8 litru oleje, citronová šťáva, ocet, mletý pepř, cukr, vorchesterová omáčka, hořčice

Jak připravit tento recept:

V misce umícháme čerstvé žloutky se solí a za stálého míchání přidáváme olej, až se dělají hrudky. Poté za stálého míchání přidáváme po kapkách citronovou šťávu a olej do zhoustnutí. Okyselíme octem, opepříme, přidáme cukr, několik kapek vorchesterové omáčky a trochu hořčice.

Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Sýrové fondue napíchnuté na speciální vidličku.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Francouzské kuře na červeném víně které dochutíme barevným pepřem.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Francouzská cibulová polévka se šunkou a sýrem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Francouzská bramboračka zasypaná nasekanou petrželkou.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s chlebem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Majonéza bez vajec dochucená podle individuání chuti...
Francouzská pórková polévka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje francouzská majonéza a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.