Recepty > omáčky > francouzská omáčka na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 lahve suchého francouzského vína, 1 cibule nejlépe šalotka, 1 lžíce másla, 1-2 kostky hovězího vývaru, 30 g tmavé čokolády, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce francouzského koňaku
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přičemž dbáme, aby nezhnědla. Poté přilijeme víno, přidáme 1-2 kostky hovězího bujónu a na středním plameni směs zahříváme asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Ke konci vaření přidáme čokoládu. Poté směs rozmixujeme na hladkou omáčku. (Můžeme použít ruční mixér a rozmixovat směs přímo v kastrolku) a vrátíme směs zpět do kastrolku. Zvlášť si rozmícháme mouku ve 3 lžících vody, přilijeme za míchání do vinné omáčky, zahříváme asi 2-3 minuty, až omáčka zhoustne a přidáme koňak. Francouzskou omáčku na víně podáváme teplou k červenému masu.
Další recepty:
hořčičná polévka, vepřové plátky na smetaně, hořčičná omáčka na víně, omáčka ke steaku, francouzská pórková polévka, hovězí guláš na červeném víně, rajská omáčka s masovými kuličkami, hořčičná omáčka z vývaru, boloňské špagety, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka, čínská polévka, chilli omáčka
Dobrou chuť vám přeje francouzská omáčka na víně.