Recepty

Recepty > omáčky > francouzská omáčka na víně

Recept - Francouzská omáčka na víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 lahve suchého francouzského vína, 1 cibule nejlépe šalotka, 1 lžíce másla, 1-2 kostky hovězího vývaru, 30 g tmavé čokolády, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce francouzského koňaku

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přičemž dbáme, aby nezhnědla. Poté přilijeme víno, přidáme 1-2 kostky hovězího bujónu a na středním plameni směs zahříváme asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Ke konci vaření přidáme čokoládu. Poté směs rozmixujeme na hladkou omáčku. (Můžeme použít ruční mixér a rozmixovat směs přímo v kastrolku) a vrátíme směs zpět do kastrolku. Zvlášť si rozmícháme mouku ve 3 lžících vody, přilijeme za míchání do vinné omáčky, zahříváme asi 2-3 minuty, až omáčka zhoustne a přidáme koňak. Francouzskou omáčku na víně podáváme teplou k červenému masu.

Další recepty:
hořčičná polévka, vepřové plátky na smetaně, hořčičná omáčka na víně, omáčka ke steaku, francouzská pórková polévka, hovězí guláš na červeném víně, rajská omáčka s masovými kuličkami, hořčičná omáčka z vývaru, boloňské špagety, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka, čínská polévka, chilli omáčka

Recepty
Francouzská omáčka

Dobrou chuť vám přeje francouzská omáčka na víně.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.