Recepty

Recepty > polévky > francouzská polévka z hlávkového zelí

Francouzská polévka z hlávkového zelí

Suroviny potřebné pro přípravu:

150g bílého zelí, 50g pórku, 200g brambor, 40g rýže, 1 litr vody, 40g másla, 40g strouhaného tvrdého sýra, sůl, pažitka

Recept na přípravu:

Zeleninu a brambory pokrájejte na kousky, zalijte vařící vodou, osolte a na malém plaménku uvařte doměkka. Pak je rozmixujte nebo prolisujte, přidejte doměkka uvařenou rýži a ještě chvilku povařte. Před podáváním rozdělte na talíře máslo, strouhaný sýr a pokrájenou pažitku a přelijte vařící polévkou.

Další recepty:
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Zelňačka z hlávkového zelí recept na přípravu

Recepty
Motto

Francouzská polévka z hlávkového zelí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.