Recepty

Recepty > polévky > francouzská rybí polévka bujabéza

Francouzská rybí polévka bujabéza

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 litry vody, 1 kg mořských ryb (spíše s tužším masem), polovina langusty (mohou být i krevety nebo račí ocásky), 1/10 litru oleje, 2 stroužky česneku, 1/8 litru bílého vína, 2 středně velká rajčata, pepř, sůl, šafrán, 1 bobkový list, trocha fenyklu, 50 g cibule, 2 pórky, kolečko citrónu

Recept na přípravu:

V hrnci nahřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a pórek, očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět trochu osmahneme, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, jemně rozsekaný česnek, bobkový list, fenykl, šafrán, kolečko citrónu, přivedeme do varu a vaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou polévku procedíme a nalijeme na krajíčky bílého chleba, které jsme narovnali do misky. Uvařené rybí maso z langusty nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Můžeme také upravit rybí maso zvlášť na mísu a ozdobit hlávkovým salátem.

Další recepty:
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bílá česnečka s nasekanou petrželkou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka s klobásou s kysanou smetanou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Chřestová polévka ze sterilovaného chřestu

Recepty
Motto

Francouzská rybí polévka bujabéza přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.