Recepty

Recepty > polévky > francouzská zeleninová polévka

Francouzská zeleninová polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2-3 pórky, 50 g másla, 100 ml šlehačky, 500 g brambor, 2 mrkve, kousek celeru, sůl, špetka cukru, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, podusíme na másle, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté prolisujeme nebo rozmixujeme, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Do hotové polévky přilijeme smetanu, okořeníme petrželkou, dochutíme solí a špetkou cukru.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Francouzská pórková polévka s kousky na kostičky opražené housky.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Rajčatová polévka s cuketou z vývaru.
Červený boršč se zelím a řepou.
Rajčatová omáčka kterou podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Ochutnejte recept francouzská zeleninová polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.