Recepty > polévky > francouzská zeleninová polévka se sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 pórky, 2 petržele, 3 jarní cibulky, čtvrt hlávky zelí, 3 větší brambory, 2 lžíce oleje, zeleninový vývar z kostky, 100 g sýra ementál, plátky veky
Recept na přípravu:
Zeleninu bez brambor nakrájíme na menší kousky, osmahneme na rozehřátém oleji a dusíme přibližně 10 minut. Poté přidáme kousky brambor, zalijeme vodou a vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebude zelenina měkká. Plátky veky zlehka opečeme. Opečené plátky veky vložíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme polévkou.
Další recepty:
Srbská čorba z vepřového.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Žampionový krém vaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Krevetová omáčka s mascarpone
Francouzská zeleninová polévka se sýrem má své chuťové kouzlo.