Recepty

Recepty > z brambor > francouzské brambory

Francouzské brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg brambor, 6 špekáčků, 1-2 cibule, 3-4 nakládané okurky, 4 vejce, 1 dl mléka, sůl, mletý pepř, olej

Recept na přípravu:

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nakrájíme na kousky. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj polovinu pokrájených brambor. Osolíme. Špekáčky nakrájíme na kostičky a rozložíme na brambory. Cibuli a okurky pokrájíme nadrobno a nasypeme na špekáčky. Přikryjeme druhou polovinou brambor, opět lehce osolíme. Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékáme asi 30 minut.

Další recepty:
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborový guláš s klobáskou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Falešný tatarák

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept na francouzské brambory.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.