Recepty

Recepty > vepřové maso > francouzské brambory jinak

Francouzské brambory jinak

Potřebné suroviny:

alobal, syrové brambory, 2 kuřecí klobásy, 2 paprikové klobásy, anglická slanina, 2 zelené papriky, pórek, hořčice, kečup, niva

Postup přípravy:

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásy nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky, zelené papriky na čtverečky, nivu nastrouháme. Uřízneme si větší množství alobalu, aby nám vyšel dovnitř pekáče a aby po stranách zbylo tolik, aby se brambory mohly ještě alobalem z obou stran zakrýt. Na alobal poklademe nakrájené brambory, pocákáme hořčicí a kečupem. Na brambory nasypeme nakrájené klobásy, papriky,slaninu, nakrájený pórek a na to všechno nastrouháme Nivu. Pokrm nesolíme, Niva i klobásy jsou slané dost,i když to je na uvážení, jak kdo má rád.Pak vezmeme ten alobal, který čouhá z pekáče a z obou stran pořádně překryjeme celou tu dobrotu, uplácáme ho, hlavně se snažíme po stranách a šupneme to do trouby asi na 220 °C a necháme to tam asi tak 3/4 hodiny. Pak vypneme a dobrůtka je hotova.

Další recepty:
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Řecké brambory zapékáme.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Utopenci které necháme 14 dní stát v chladnu.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Vepřová krkovička na žampionech kterou podáváme s rýží.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Srbské brambory

Recepty
Motto

Francouzské brambory jinak pohladí oko i chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.