Recepty > z brambor > francouzské brambory s klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg brambor uvařených ve slupce, 1 cibule, 1 cuketa, 2 nožičky klobásy, 1 kelímek zakysané smetany (150 g), 2 vejce, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička koření gyros, sůl, mletý pepř, tvrdý uzený sýr, olej nebo sádlo na vymazání pekáče
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a polovinu rozprostřeme do vymazané zapékací misky nebo pekáče. Osolíme, opepříme a urovnáme vrstvu na půlkolečka pokrájených klobás. Posypeme pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou cuketou a přikryjeme druhou polovinou brambor. Osolíme, opepříme. Do misky rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, gyrosové koření, osolíme a vidličkou rozšleháme. Tuto hmotu rozetřeme na brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po dvaceti minutách posypeme povrch strouhaným sýrem. Dopečeme do roztavení sýra.
Další recepty:
Bramborový guláš s klobáskou.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Falešný tatarák
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept na francouzské brambory s klobásou.