Recepty > polévky > frankfurtská polévka domácí
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 1 dl mléka, 100 g uzeniny, sladká paprika, lžíce hladké mouka, pepř, vegeta
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle nebo oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zasypeme ji paprikou, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme. Ochutíme pepřem a vegetou, přilijeme mléko, přidáme na kolečka nakrájené párky a krátce povaříme. Frankfurtskou polévku můžeme na talířích posypat petrželovou natí.
Další recepty:
Francouzská bramboračka z brambor.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou pokrájíme na kolečka.
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Kuřecí kousky s nivou a brambory.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Španělská česnečka s rajčaty.
Špenátová polévka se žampiony z mražených špenátových listů.
Frankfurtská polévka s fazolemi
Frankfurtská polévka domácí má své chuťové kouzlo.