Recepty > moučníky a dezerty > frgál
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 125 g másla, 75 g moučkového cukru, 250 ml teplého mléka, 35 g droždí, špetka soli, citronová kůra.
Recept na přípravu:
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřete máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáte vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme 2-3 hodiny vykynout. Vykynuté těsto rozválíte přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojíte kruh. Okraje frgálu nechte trochu vyšší, aby nevytékala náplň. Na těsto se může dát náplň tvarohová, maková, ze sušených hrušek, nebo třeba pouze borůvky. Po upečení a krátkém vychladnutí můžeme frgál omastit a pokapat rozpuštěným máslem.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Banánové muffiny s kousky čokolády nebo oříšků.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Jablečná bábovka kterou naplníme jablkovou směsí.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Koláč s jablky
Toto lahodné jídlo přináší recept na frgál.