Recepty > kuře > fritovaná zázvorová křídla
Potřebné suroviny:
8 kousků křídel (4 celá)
5 cm zázvoru
2 limetky
50 g polohrubé mouky
špetka chilli
hrubozrnná sůl
olej na smažení
Postup přípravy:
Připravíme si očištěná křídla rozdělená v kloubu na porce. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z jedné limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme s nastrouhaným zázvorem, obalíme v ní křídla a necháme je krátce marinovat. Mouku smícháme s chilli, limetkovou kůrou a solí. Křidélka lehce okapeme a obalíme je v okořeněné mouce. V hlubokém kastrůlku rozpálíme větší množství oleje. Do horkého oleje vložíme obalená křídla. Ztlumíme oheň a na středním plameni fritujeme asi 15 minut. Hotová křídla necháme okapat na papírovém ubrousku. Při podávání ozdobíme zbylou limetkou.
Další jídla:
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Francouzské brambory z trouby.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Falešný tatarák podáváme na topinkách.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Pečení holubi
Recept na přípravu jídla fritovaná zázvorová křídla přináší na talíř inspiraci.