Recepty

Recepty > indická kuchyně > garam masala

Garam masala recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

10 sušených chilli papriček, 3 tyčinky skořice dlouhé 2,5 cm, 2 karí lístky, 2 lžíce semínek koriandru, 2 lžíce římského kmínu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička černého hořčičného semínka, 1 lžička pískavice, 1 lžička hřebíčku, 1/4 lžičky mletého chilli

Postup přípravy:

Nasucho při mírné teplotě upražíme celé papričky, skořici a karí lístky, pražíme asi 2 minuty. Přidáme koriandr a kmín, pepř, pískavici, hřebíček, hořčičné semínko. Za občasného protřásání nasucho pražíme 8-10 minut, dokud nezačne koření tmavnout a intenzívně vonět. Směs necháme zchladnout. V mlýnku či hmoždíři rozemeleme směs na jemný prášek, který vložíme do skleněné mísy a vmícháme mleté chilli. Skladujeme v uzavřené nádobě.

Garam masala je tradiční kořenící směs indické kuchyně.

Garam masala se přidává k masu či do rýže.

Další jídla:
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Kokosová rýže kterou uvaříme do měkka.
Kuřecí špíz se slaninou.
Kuře na kari s rýží.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Boloňské špagety se strouhaným sýrem.
Medové kuře za občasného polévaní vlastní vypečenou šťávou pečeme.
Špagety Carbonara se strouhaným parmezánem.
Chapati je indický chleba k masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Kari rizoto z čínské zeleniny.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Krůtí maso na kari

Recepty
Garam masala

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo garam masala.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.