Recepty > polévky > gazpacho jednoduše
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 stroužky česneku, okurka, 2 cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 500 g rajčat, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Všechnu zeleninu s výjimkou papriky očistíme, nasekáme na drobno, rozmixujeme, přidáme utřený česnek, olej, sůl a pepř. Téměř hotové gazpacho vychladíme v lednici a před podáváním přidáme na drobno nakrájenou červenou a zelenou papriku.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská polévka gazpacho recept
Gazpacho jednoduše má své kouzlo.