Recepty > zeleninové > grilovaná zelenina
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 lilek, 1 cuketa, 1 paprika, olivový olej, sůl, grilovací koření
Postup přípravy:
Zeleninu omyjeme a očistíme. Papriku rozčtvrtíme, lilek a cuketu nakrájíme na přibližně 1 cm silná kolečka, vše smícháme, pokapeme olivovým olejem, posolíme, okořeníme a grilujeme na roštu nebo v troubě.
Grilovanou zeleninu podáváme k hlavnímu jídlu jako přílohu nebo samostatně s pečivem a dresingem.
Další jídla:
Bramborový salát dáme odležet.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Ratatouille je francouzský recept.
Nádivka do kuřete které poté upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Bramboračka s houbami které vaříme do změknutí.
Cuketová polévka s brambory podáváme na stůl.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Zeleninová pánev na řecký způsob
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo grilovaná zelenina.