Recepty > kuře > grilované vepřové plátky plněné játry
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 velké vepřové plátky, 2 lžíce másla, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, na ozdobu dílky citronu a rajčat
Nádivka: 150 g drůbežích jater, 2 lžíce másla, 10 žampionů, sůl, mletý pepř, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce
Postup přípravy:
Nejprve připravíme nádivku tak, že drůbeží játra osmahneme na rozehřátém másle, opepříme a nakonec rozmačkáme. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a smažíme dalších pět minut. Nakonec směs osolíme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce a nádivku mícháme, dokud vejce neztuhne. Vepřové plátky naklepeme a jsou-li dostatečně silné, vyřízneme v nich kapsu, pokud ne, rozklepeme na tenko na větší plátek. Připravené vepřové plátky osolíme a opepříme a naplníme játrovou nádivkou. Upevníme párátky nebo nití, potřeme směsí oleje se sojovou omáčkou a pomalu grilujeme z obou stran na roštu přibližně dvacet minut. Během grilování potíráme plátky směsí oleje se sojovou omáčkou. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Další jídla:
Polévková zelenina kterou zavíčkujeme a sterilizujeme.
Kuře s rýží zalijeme omáčkou.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi nebo rýží.
Plněná mexická tortilla, placky.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme šťávou.
Kuřecí kapsa se žampiony podáváme s omáčkou.
Omeleta s kuřecími játry a nadrobno pokrájenou pažitkou.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami pečeme, až se vytvoří kůrka.
Grilované kuřecí plátky podáváme s chlebem.
Zapečená vepřová krkovice s plátkem sýra.
Zeleninové karbanátky
Recept, podle kterého je hračka připravit grilované vepřové plátky plněné játry.